flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував тракториста за використання підробленого водійського посвідчення

13 вересня 2022, 09:10

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у використанні завідомо підробленого документа (частина 4 статті 358 Кримінального кодексу України), визнав останнього винним в інкримінованому проступку та призначив узгоджене підписантами покарання – 850 гривень штрафу.

За вироком, у липні цього року при в’їзді в с. Дубовий Гай Шепетівського району патрульна поліція зупинила трактор JOHN DERR. Під час перевірки водійських документів правоохоронці запідозрили підробку. Висновок експерта підозру підтвердив ­– бланк посвідчення тракториста-машиніста не відповідає встановленому зразку, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Слідчі з’ясували, що підроблене посвідчення із правом керування транспортними засобами категорії «А1», «А2», «В1», «В2», «В3», «С», «D1» тракторист купив у Києві, де був на тимчасових заробітках, в невстановленої слідством особи. 

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості, якою, зокрема, узгодили покарання за вчинене – штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн), й просили суд її затвердити.

Суд встановив, що жителя Шепетівщини обґрунтовано обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, яке належить до проступків, й погоджена сторонами угоди міра покарання відповідає санкції цієї статті, а сама угода – вимогам чинного законодавства України.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районногосуду