flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф, оплата лікування потерпілого й відшкодування моральної шкоди: суд ухвалив вирок молодикові, що побив перехожого

19 липня 2022, 11:31

Полонський районний суд визнав 24-річного жителя Шепетівського району винним у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я (частина 2 статті 125 КК України), призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 гривень) та стягнув з нього на користь потерпілого 2518 гривень майнової й 15000 гривень моральної шкоди та 1000 гривень витрат на правову допомогу.

Як встановив суд, близько четвертої години ранку 1 січня 2022 року в м. Полонне під час конфлікту молодий чоловік тричі вдарив кулаком в обличчя випадкового перехожого. Унаслідок ударів той отримав тілесні ушкодження у вигляді надщербленого зуба, синців, ран і крововиливів.

У суді потерпілий пояснив, що ішов зі своєю дружиною й неповнолітнім сином, як до них підійшов п’яний молодик й під час раптового конфлікту вдарив його в обличчя. Він упав і втратив свідомість. Коли ж прийшов до тями, викликав поліцію.

Обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся та попросив у побитого чоловіка вибачення. Суд визнав це обставинами, що пом'якшують йому покарання.

Обставиною, що обтяжує покарання, суд визнав вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп’яніння. Також врахував, що він молодого віку, уперше притягується до кримінальної відповідальності, утримує малолітню дитину.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду