flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував водія з Полонщини, якого утретє за рік упіймали на нетверезому керуванні автомобілем

16 грудня 2021, 11:58

Полонський районний суд визнав 29-річного водія з села Полонської тергромади винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 КУпАП, та наклав на нього стягнення у виді 51000 гривень штрафу.

Удень 16 жовтня  2021 року у Полонному на вул. Лесі Українки правоохоронці зупинили автомобіль «Рено мастер». Помітивши у водія ознаки алкогольного сп’яніння (запах алкоголю, порушення координації рухів та мовлення), запропонували йому пройти огляд на стан тверезості на місці зупинки та у медичному закладі, утім той відмовився – це зафіксувала нагрудна камера патрульного.

Достеменно знаючи про дату й місце розгляду справи, до суду водій не з’явився.

Дослідивши матеріали справи, серед яких – протокол про адміністративне правопорушення, акт огляду на стан алкогольного сп’яніння, безперервний відеозапис з нагрудної камери поліцейського, суд дійшов висновку, що його вина об’єктивно підтверджена сукупністю зібраних доказів.

Зважаючи, що протягом року молодого чоловіка вже двічі притягували до адміністративної відповідальності за статтею 130 КУпАП, суд визнав його винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 Кодексу України про адмінправопорушення.

Суд врахував, що водій не має водійських прав й автомобіль «Рено Мастер» йому не належить, відтак призначив покарання в межах санкції статті без позбавлення права керування транспортними засобами та без конфіскації авта.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Пресслужба Полонського районного суду