flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Матері , за неналежне виховання своїх трьох малолітніх дітей, штраф – 850 гривень

27 серпня 2021, 14:38

До суду надійшло одразу кілька поліцейських протоколів про те, що 21-річна жителька смт. Понінка  ухиляється від виконання покладених на неї батьківських обов’язків, не забезпечує належних умов виховання  своїх трьох  дітей, не піклується  про їх здоров`я, фізичний, духовний та моральний розвиток. Мати зловживає спиртними напоями, залишає дітей без нагляду, веде аморальний спосіб життя, ніде не працює. Продукти харчування в обмеженій кількості.

Жінка проігнорувала судове засідання, хоча була належним чином про нього повідомлена. Тому не вдалося з’ясувати, чому так відбувається і чи збирається матір ужити заходів із належного виховання своїх діток. Але оскільки присутність особи, що притягнується до адміністративної відповідальності, не була обов’язковою,  то суд вважав за можливе розглянути справу на підставі наявних матеріалів.

«Такими діями вона скоїла проступок, передбачений частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення  – ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей»,  - йдеться у постанові суду.

Судом визнано  винною та притягнуто до адміністративної відповідальності правопорушницю та накладено  на неї стягнення у виді штрафу в розмірі  п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень в дохід держави.  Крім того  стягнуто в  дохід держави судовий збір в розмірі 454 грн.

Постанова набрала законної сили.

 Пресслужба Полонського районного суду