flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Потерпілий примирився з грабіжником – суд затвердив угоду про примирення

28 липня 2021, 13:43

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілим та обвинуваченим у грабежі (частина 1 статті 186 Кримінального кодексу України), визнав його винним в інкримінованому злочині, призначив обумовлене покарання у виді 2 років позбавлення волі, проте звільнив від його відбування, якщо він протягом одного іспитового року не вчинить новий злочин і виконає покладені на нього обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

За вироком, зранку 29 червня 2021 року в смт Понінка 56-річний мешканець Шепетівки помітив чоловіка, що сидів на сходах місцевого магазину. Поруч з ним лежав гаманець. Аби відвернути увагу власника, обвинувачений попросив того закурити. Поки чоловік виймав цигарки, він взяв гаманець, де було 390 грн, і швидко пішов за магазин. Помітивши пропажу, власник спробував зупинити грабіжника, але марно.

Під час досудового розслідування між потерпілим та обвинуваченим укладено угоду про примирення: останній  беззаперечно визнав свою вину у вчиненні грабежу й сторони погодилися на призначення покарання у виді  двох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання.

Під час судового провадження потерпілий та обвинувачений підтримали умови укладеної між ними угоди про примирення та просили суд затвердити її.

«Кримінальне правопорушення, яке вчинив (обвинувачений) відноситься до нетяжких злочинів, а тому відповідно до ч. 3 ст. 469 КПК України по такій категорії кримінальних правопорушень допускається укладення між потерпілим та обвинуваченим угоди про примирення, зміст якої відповідає вимогам ст. 471 КПК України»,– зауважує суд.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду