flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

150 год на користь громади: суд Полонного визначився з покаранням жінці за поранення співмешканця

24 травня 2021, 15:17

Полонський районний суд визнав винною 27-річну жительку Шепетівського району в заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я (ч. 2 ст. 125 КК України), та призначив покарання у виді 150 год громадських робіт.

За вироком, цьогоріч 7 травня в с. Новоселиця Шепетівського району місцева жителька під час конфлікту черпаком вдарила по голові чоловіка, з яким перебуває у фактичних сімейних відносинах. Жінку обурили висловлювання співмешканця на її адресу. У результаті удару вона заподіяла чоловіку рану в лобно-тім’яній ділянці голови, яка за своїм характером належить до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, як таке, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Учасники судового провадження не оспорюють встановлені обставини. Обвинувачений під час дізнання подав заяву про свою згоду з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні, за відсутності учасників справи.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачена ніде не працює, посередньо характеризується за місцем проживання. Обставиною, що обтяжує покарання, суд визнав вчинення кримінального правопорушення щодо особи, з якою вона перебуває у близьких відносинах, а обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченій, – щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Вирок ще не набрав законної сили й може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду