flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Угода про примирення та 4 (чотири ) місяці арешту

23 березня 2021, 09:32

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілим та обвинуваченим: визнав останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 185 (крадіжка вчинена повторно) КК України та призначив покарання у виді арешту строком на 4  (чотири) місяці.

 За вироком суду, 16.08.2020 року близько  16.00 год., перебуваючи за місцем свого проживання, реалізовуючи свій злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу з гаражного приміщення указаного двору таємно, повторно , маючи не зняту та не погашену у встановленому порядку судимість за вчинення злочинів проти власності,  викрав акумуляторну дриль марки «CRAFT-MEN»  вартістю 361 грн., що належала потерпілому. З викраденим на виході з двору був затриманий потерпілим.  

Судом встановлено, що Л. обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 15, ч.2 ст.185 КК України, який згідно зі ст.12 КК України, є злочином середньої тяжкості.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про примирення, встановлено, що обвинувачений цілком розуміє права визначені йому п.1 ч.5 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди передбачені п.1 ч.1 ст.473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання. Потерпілий також розуміє наслідки укладення та затвердження даної угоди, визначені п.2 ч.1 ст.473 КПК України. Завдана матеріальна шкода йому  відшкодована.

В судовому засіданні суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

«…суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про примирення між потерпілим і обвинуваченим і призначення обвинуваченому узгодженої сторонами міри покарання у виді  арешту строком на 4 місяці» - йдеться у вироку суду.

Обвинувачений  сплатить на користь держави 653 грн. 80 коп. процесуальних витрат,  пов’язаних із залученням експерта.

Вирок набрав законної сили .

Пресслужба Полонського районного суду