flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поки чекав знайому з гостей, обікрав господарів: суд ухвалив вирок у справі

15 січня 2021, 15:04

Полонський районний суд визнав винним 26-річного мешканця Полонського району у вчиненні крадіжки, поєднаній з проникненням у сховище (частина 3 статті 185 КК України) та призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, однак звільнив від призначеного покарання з випробуванням на іспитовий строк – 1 рік.

«Згідно з ч.1 ст. 76 КК України зобов’язати (обвинуваченого) періодично з'являтися до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноваженого органу з питань пробації про зміну свого місця проживання, роботи та навчання», – зазначає суд.

За вироком, у листопаді 2019 року молодий чоловік на прохання свого знайомого забрати з гостей матір, приїхав з ним гужовим транспортом до Полонного. І коли той зайшов до будинку полончан, обвинувачений повантажив на воза 115 метрів кабелю, що був на велосипеді на подвір’ї. Потім, зірвавши скобу з навісним замком, зайшов до сараю, звідки виніс три металевих ланцюги, які теж поклав до свого транспорту. Сума викраденого перевищила 2 тисячі гривень.

Та у суді потерпілий запевнив, що претензій до обвинуваченого не має, бо той відшкодував завдану шкоду. Молодий чоловік у вчиненому розкаявся і сприяв розкриттю злочину.

«Оцінюючи наведені обставини, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, з урахуванням особи винного, вчинення ним злочину вперше, пом’якшуючі обставини, дані висновку служби пробації, його посередню характеристику, суд вважає за можливе виправлення (обвинуваченого) без ізоляції його від суспільства та йому слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі з застосуванням іспитового строку», – ідеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду