flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився з покаранням серійному крадієві з Полонського району

30 грудня 2020, 15:25

Чотири роки позбавлення волі – таке покарання призначив Полонський районний суд обвинуваченому в повторній крадіжці (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України) та у незаконному проникненні до житла (частина 1 статті 162 Кримінального кодексу України), визнавши його винним у інкримінованих кримінальних правопорушеннях. Крім того, стягнув на користь одного з потерпілих 10 тисяч гривень – на відшкодування моральної і матеріальної шкоди.

Як встановив суд, 36-річний житель Бражинець Полонського району, котрий має сім судимостей за злочини проти власності, повторно скоїв серію крадіжок у своєму та сусідньому селах. Так, 22 грудня 2019 року, переночувавши у свого знайомого в с. Кіпчинці, скористався на ранок його відсутністю та вкрав 5 тисяч гривень. 25 грудня ще одна ночівля, цього разу в односельців, не минула без втрат для останніх: обвинувачений, ідучи з будинку, прихопив із собою праску. У лютому цього року з подвір’я жителя с. Бражинці вкрав дві сокири, а у травні, зірвавши навісний замок, заліз до хати свого знайомого односельця.

«Аналізуючи досліджені у справі докази та оцінюючи їх з точки зору належності, допустимості, достовірності і достатності, які у своїй сукупності та взаємозв’язку узгоджуються з фактичними обставинами за яких мали місце події, будь-якого сумніву не викликають, дають суду підстави дійти висновку, що винуватість обвинуваченого в  таємному викраденні чужого майна, вчинені повторно, та у незаконному проникненні до житла доведено, тому вчиненні ним дії підлягають кваліфікації за ч.2 ст.185 КК України та ч.1 ст.162 КК України», – ідеться у вироку суду.

При цьому суд виправдав обвинуваченого за епізодом викрадення 500 гривень з будинку свого знайомого в смт Понінка (ч.3 ст. 185 КК України) – за недоведеністю його участі в цій крадіжці .

«Беручи до уваги, що (він) скоїв чотири епізоди кримінальних правопорушень, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, а тому суд приходить до висновку, що обвинуваченому має бути призначене остаточне покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень лише у виді позбавлення волі», – резюмує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду