flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довірив сумку – лишився без грошей. Суд покарав обвинуваченого у крадіжці арештом

18 грудня 2020, 14:29

Полонський районний суд визнав винним 28-річного полончанина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно) та призначив покарання у виді 3 місяців арешту.

«На підставі ст. 71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднати невідбуте покарання за вироком Полонського районного суду від 23 вересня 2020 року і за сукупністю вироків остаточно призначити покарання у виді арешту на строк 5 місяців», – ідеться у вироку.

Як встановив суд, 20 жовтня цього року двоє знайомих на літній терасі торгового центру в Полонному розпивали алкоголь. Згодом один, ідучи за цигарками, попросив іншого потримати свою сумку. Та дочекавшись, коли товариш зайде до магазину, той забрав із сумки 500 гривень, лишив її на столику, а сам зник.

Утім, події та обставини вчинення крадіжки зафіксували камери спостереження прилеглої території торгового центру. Під час судового розгляду визнав свою вину і сам обвинувачений, сказав, що щиро шкодує про вчинене.

«З урахуванням наведеного, враховуючи попередній вирок Полонського районного суду від 23.09.2020 р., посередню характеристику, враховуючи висновок органу пробації, на думку суду, обвинуваченому слід обрати покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів у вигляді арешту. Підстав для звільнення його від відбування покарання з підстав, передбачених ст.75 КК України, та застосування ст. 69 КК України суд не вбачає», – зазначає суддя.

Пресслужба Полонського районного суду