flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гуртківцям «Юні журналісти» розповіли про булінг та його негативні наслідки

15 жовтня 2020, 17:26

15 жовтня відбулась перша комунікаційна  зустріч в цьому році із здобувачами освіти, які відвідують гурток «Юні журналісти»  будинку творчості школярів Полонської  міської ради ОТГ та їх керівником Оленою Безносюк. Ми продовжуємо  комунікаційну діяльність з дотриманням усіх карантинних обмежень. Тема сьогоднішнього дня: «Булінг».

         

Прес-секретар Полонського районного суду Валентина Бобрівник коротенько розповіла учням про  символи судової влади– мантію та нагрудний знак. «Обов’язок суді надягати мантію та нагрудний знак в судовому процесі має важливе значення, оскільки відповідні атрибути є символами державної влади, дисциплінують  всіх учасників судового  процесу, підкреслюють статус судді під час вирішення спору між сторонами»,- зазначила   Валентина Бобрівник. Дітки дізналися про суд та які справи розглядаються ним,  про атрибути давньогрецької богині правосуддя Феміди.

  

Суддя-спікер Надія Горгулько пояснила, що таке булінг,  форми, у яких він проявляється та його ознаки,  до яких наслідків може призвести неправомірна поведінка дітей та байдужість дорослих. Зауважила, що різні погляди, звички, зовнішність та характери можуть стати причиною загострення стосунків.  Були наведені приклади з судової практики по Україні про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за булінг.

  

Всі разом переглядали відеоролики «Жорстокість породжує жорстокість», «Булінг в школі». Переглянули і зрозуміли, що діти розуміють , що булити – це не круто, що потрібно звертатись за допомогою  до вчителів, зокрема до класного керівника  у школі, батьків - вдома,  а також на Національну дитячу « гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей , що  може наступити   відповідальність за цькування в  учнівському середовищі.

                                   

Спікерами заходу було проведено таємне голосування школярів : »Чи є у Ваших  класах  булінг», в результаті якого була домовленість із дітьми, щоб зробити усе можливе , аби викорінити це явище із учнівського колективу та учнівського середовища , що не потрібно мовчати про свої проблеми, адже слава та вчинки ранять більше слів.

 Захід  був цікавим  та змістовним. Діти та керівник гуртка  висловили слова вдячності за пізнавальну інформацію та  цікаво проведений час.

#РазомПротиБулінгу

 Прес-служба Полонського районного суду