flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полонному вантажник крав у магазині будматеріали. Суд затвердив угоду про примирення

30 березня 2020, 08:10

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення між потерпілим та обвинуваченим у справі про крадіжку будівельних матеріалів з магазину. Чоловіка, який працював там вантажником, визнали винним за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)). За вироком йому призначили узгоджене сторонами покарання – 850 грн  штрафу.

Обвинувачений діяв за схемою: переконав знайомого, що може продати йому будматеріали за зниженим цінами, бо отримує їх у рахунок зарплати. Однак для цього потрібно купити одиницю продукції, аби завантажити товари зі складу. Знайомий оплатив у касі мішок цементу за 400 грн, ще 5 поза касою йому завантажив обвинувачений за ціною 200 грн. Таким же чином, коли знайомий купував будматеріали, чоловік вчинив ще 4 епізоди крадіжок цементу і штукатурки. Вже самостійно обвинувачений вивіз зі складу ще 6 банок фарби. Загалом накрав товару на суму 2438,95 грн.

Під час досудового розслідування обвинувачений примирився з власником магазину і вони уклали відповідну угоду. Суд, переконавшись у її добровільності й законності, угоду затвердив.

Пресслужба Полонського районного суду