flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Десять років без водійських прав і 40800 грн штрафу за чергове п’яне кермування авто – постанова Полонського районного суду

06 березня 2020, 09:41

Близько 19 год вечора  27 січня цього року в м. Полонне 50-річний   полончанин керував автомобілем марки «Фольксваген Пасат» з ознаками алкогольного сп’яніння, що підтверджувалось   його нестійкаою ходою, запахом алкоголю з порожнини рота. Правопорушник  від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та в медичному закладі відмовився .

Оскільки таке правопорушення водій  вчинив втретє за рік , то суд визнав його винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною3 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення  та наклав  на нього стягнення у виді штрафу в розмірі  двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 40 800 (сорок тисяч вісімсот) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 (десять) років.

В судове засідання правопорушник  не з’явився. Згідно з рапортами працівників поліції вручити судові повістки про виклик до суду виявилось неможливим через відсутність за місцем проживання; конверт з повісткою про виклик повернувся з відміткою «адресат відсутній».

«Статтею 268 КУпАП передбачений вичерпний перелік статей при розгляді справ за якими присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, є обов’язковою. Категорія справ за ст. 130 КУпАП до вказаного переліку не входить, а тому присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності за даною статтею у судовому засіданні не є обов’язковою» - йдеться в постанові суду.

Окрім штрафу правопорушник сплатить на користь держави судовий збір в сумі 420  грн. 40 коп.

 

Прес-служба Полонського районного суду