flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок у справі про конфлікт з тяжкими наслідками через 1 тисячу гривень боргу

02 березня 2020, 15:06

Полонський районний суд визнав винним 28-річного обвинуваченого в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, небезпечному для життя в момент заподіяння, поєднаному зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання – 2 роки позбавлення волі.

«Враховуючи тяжкість вчиненого злочину, його наслідки, особу обвинуваченого, його посередню характеристику, молодий вік, вчинення злочину вперше, дані висновку служби пробації, позицію потерпілого, який просив не позбавляти волі обвинуваченого, а також за наявності кількох обставин, що пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, а саме: визнання вини, активне сприяння у розкритті злочину, добровільне часткове відшкодування шкоди, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе лише в умовах ізоляції від суспільства та йому слід призначити основне покарання у вигляді позбавлення волі із застосуванням ст. 69 КК України, тобто нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 1 ст. 121 КК України», – зазначено у вироку суду.

Крім цього, з обвинуваченого суд стягнув на користь місцевого бюджету витрати на стаціонарне лікування потерпілого в місцевій ЦРЛ – 16206 гривень, на користь самого потерпілого – 250 тисяч гривень моральної шкоди, 18786 – матеріальних збитків та витрати на професійну правничу допомогу в сумі 2600 грн.

За вироком, конфлікт, а згодом і бійка, між двома односельцями (обоє були у стані алкогольного сп’яніння) зав’язалися ввечері 19 листопада 2019 року біля магазину в с. Новоселиця Полонського району. Причиною стала 1 тисяча гривень, які співмешканка потерпілого заборгувала обвинуваченому. Так коли суперечка, здавалося, закінчилася, підсудний дістав ножа з лезом 18 см і завдав опоненту один удар в живіт, серйозно пошкодивши нирку, яку лікарям доведеться видалити.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду. До вступу вироку у законну силу обвинувачений перебуватиме під вартою.

Прес-служба Полонського районного суду