flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок водієві вантажівки, що у ДТП травмував пішохода

27 лютого 2020, 16:30

Полонський районний суд визнав винним 60-річного полончанина у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження (частина 1 статті 286 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання – 3400 гривень штрафу, без позбавлення права керувати транспортними засобами.

«Враховуючи виключно позитивні дані характеристик на обвинуваченого з місця роботи та проживання, відсутність у його діях обставин обтяжуючих покарання, наявність несприятливих погодних умов та мокрого стану дорожнього покриття, які слугували однією із причин виникненню ДТП, а також приймаючи до уваги, що дружина Д. (…) потребує постійного медикаментозного лікування, а тому суд приходить до висновку, що обвинуваченому має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів у виді штрафу та без застосування додаткового покарання – позбавлення права керувати транспортними засобами», – зазначає у вироку суддя.

За вироком, автопригода сталася 22 грудня 2018 року в с. Браженці Полонського району: обвинувачений їхав за кермом вантажного автомобіля «DAF» із завантаженим напівпричепом і на заокругленій ділянці дороги, не врахувавши погодних умов, не обрав безпечної швидкості та виїхав причепом на узбіччя, де збив пішохода. У ДТП жінка отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Водій вину визнав, розкаявся, добровільно відшкодував потерпілій майнову шкоду у розмірі 2500 гривень.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду