flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

30 годин громадських робіт за ухилення від батьківських обов’язків та вчинення домашнього насильства

19 лютого 2020, 10:49

Полонським районним судом визнано винною 29-річну полончанку у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 173-2 (вчинення домашнього насильства), частиною1 статті 184 (ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення  та, на підставі частини 2 статті 36 КУпАП, накладено  на неї стягнення у виді громадських робіт строком на тридцять годин.

Громадянка К. в кінці січня на тиждень залишила малолітнього сина за місцем свого проживання на свою матір, ухилялася від виконання батьківських обов’язків, зловживала спиртними напоями.  Прийшовши додому, висловлювалася нецензурною лайкою та словесно погрожувала фізичною розправою матері, внаслідок чого для останньої могла бути завдана шкода психічному здоров`ю.

У суді правопорушниця вину у скоєних проступках визнала.  Потерпіла в судовому засіданні, підтвердила, що її дочка залишає дитину саму,  а сама іде з дому та по кілька днів не приходить, зловживає спиртними напоями, веде аморальний спосіб життя.

«Обираючи вид стягнення, суддя враховує характер та кількість вчинених правопорушень, дані про особу порушника, його відношення до скоєного, ступінь вини, сімейний та майновий стан, думку потерпілої»,- йдеться в постанові суду.

Окрім 30 годин громадських робіт полончанка сплатить  судовий збір на користь держави в сумі 420 грн 40 коп.

Постанова суду набрала законної сили.

Довідково: Відповідно до ч.2 ст.36 КУпАП, якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених. До основного стягнення в цьому разі може бути приєднано одне з додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за будь-яке з вчинених правопорушень.

 

Прес-служба Полонського районного суду