flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полонному суд ухвалив вирок жінці, що викрала чуже майно з магазину

27 січня 2020, 15:51

Полонський районний суд визнав винною 40-річну полончанку у крадіжці (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України - умисне таємне викрадення чужого майна (крадіжка) та  остаточно призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Як встановив суд, у листопаді 2019 року жінка , перебуваючи в магазині ТМ «Сьогодні Аврора», що розташований  в м.Полонному,  на вітрині помітила цифровий ефірний приймач марки «GRUNHELM» моделі «GT2HD-010» та зарядний пристрій Power Bank марки «Borofone» моделі 15000МАН/ВТ19А. Підійшовши до вітрини з товаром, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, взяла їх та винесла із приміщення магазину не оплативши їх вартості. Своїми діями  нанесла магазину  матеріальну шкоду на загальну суму 945,28 грн.

У суді  вину визнала, пояснила, що дійсно викрадала дані пристрої , щиро шкодувала  та повернула викрадений  товар в магазин.

«Оцінюючи наведені обставини, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, з урахуванням особи винної, вчинення нею злочину вперше, її позитивну характеристику, наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей, сімейний стан (одружена), на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, дані висновку служби пробації, суд вважає за можливе виправлення без ізоляції її від суспільства та їй слід призначити покарання у виді штрафу», – зазначає у вироку суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького  апеляційного суду.

 

Прес-служба Полонського районного суду