flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд Полонного закрив провадження у справі про ДТП за участю «швидкої»

23 січня 2020, 14:21

Полонський районний суд закрив провадження у справі щодо водія швидкої допомоги за відсутністю в його діях події та складу правопорушення, передбаченого статтею 124 КУпАП (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів).

За протоколом поліцейських, 26 вересня 2019 року у Хмельницькому водій «швидкої» виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся із автомобілем ВАЗ. Авто зазнали механічних пошкоджень. На думку правоохоронців, водій швидкої допомоги порушив пп. 3.1 і 11.4 Правил дорожнього руху – тож вчинив адміністративне правопорушення, передбачене статтею 124 КУпАП.

Шофер карети швидкої допомоги своєї вини у ДТП не визнав. Розповів, що того дня віз хворого у тяжкому стані до Хмельницької обласної лікарні і лікар, що його супроводжував, попросив їхати швидше. Попереду перед світлофором стояли автомобілі, тому він увімкнув проблискові маячки й звуковий сигнал, і виїхав на зустрічну смугу руху. Автомобілі почали приймати крайнє праве положення, пропускаючи його, окрім ВАЗу, що рухався прямо на нього.

Водій ВАЗу пояснив, що перед ним їхала вантажівка, яка різко з’їхала вправо, і він вчасно не встиг зорієнтуватися в ситуації, хоча звук сирени чув.

«Закриваючи справу за відсутності в діях К. складу адміністративного правопорушення, суд зазначає, що водій виїхав на смугу зустрічного руху із увімкненим звуковим та світловим сигналом, на момент виїзду автомобілі, які знаходилися на автодорозі, приймали крайнє праве положення. Вказане свідчить про те, що водій все ж забезпечив безпеку дорожнього руху, здійснивши необхідні для цього дії», – констатує Полонський районний суд.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду