flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полонному суд ухвалив вирок жінці, що втягнула в крадіжку доньку співмешканця

13 січня 2020, 13:01

Полонський районний суд визнав винною 29-річну полончанку у крадіжці (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України) та втягненні малолітньої особи у злочинну діяльність (частина 2 статті 304 Кримінального кодексу України) й остаточно призначив їй покарання – 4 роки ув’язнення, але звільнив від його відбування на іспитовий строк – 1 рік 6 місяців.

«Оцінюючи обставини, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, з урахуванням особи винної, її позитивної характеристики, висновку органу служби пробації, наявності у неї на утриманні трьох малолітніх дітей, враховуючи те, що вона вперше притягується до кримінальної відповідальності, суд вважає за можливе виправлення обвинуваченої без ізоляції її від суспільства», – зазначає у вироку суддя.

Як встановив суд, торік у липні жінка з трьома малолітніми дітьми і своїм співмешканцем прийшла до магазину «Єва» у Полонному. Вибравши момент, взяла з полиці чоловічу туалетну воду й дала 13-річній доньці співмешканця, за якою тимчасово доглядала, аби та непомітно винесла її з магазину. Сама, тим часом, вкрала ще одну чоловічу туалетну воду.

У суді жінка вину визнала, підтвердилася вона і доказами, зокрема, протоколом перегляду відеозапису із фототаблицями, де зафіксовані її дії в магазині.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Довідково:  стаття 304 Кримінального кодексу України. Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність

  1. Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, у пияцтво, у заняття жебрацтвом, азартними іграми -

карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

  1. Ті самі дії, вчинені щодо малолітньої особи або батьком, матір'ю, вітчимом, мачухою, опікуном чи піклувальником, або особою, на яку покладено обов'язки щодо виховання потерпілого чи піклування про нього, -

караються позбавленням волі на строк від чотирьох до десяти років.

Прес-служба Полонського районного суду