flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок у справі про незаконне зберігання патронів і пороху

24 грудня 2019, 11:34

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. Визнав останнього винним за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України –  незаконне зберігання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу – й призначив обумовлене покарання у виді 3 років позбавлення волі.

«На підставі ст.ст.75, 76 КК України звільнити обвинуваченого від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку ОДИН рік не вчинить новий злочин і виконає покладені на нього такі обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання», – зазначає у вироку суд.

Крім того, обвинувачений має сплатити в дохід держави 5024 гривні - витрати за проведення судової експертизи вибухових речовин, продуктів вибуху та пострілу, а також експертизи зброї. 

Як встановив суд, 61-річний полончанин без передбаченого законом дозволу зберігав вдома у Полонному 281,4 г бездимного нітроцелюлозного пороху та 16 патронів до нарізної вогнепальної зброї.

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості, за якою чоловік повністю визнав свою вину і погодився на призначення покарання у виді 3 років позбавлення волі зі звільнення від його реального відбування на один іспитовий рік.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду