flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд очима дев’ятикласників Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4

23 грудня 2019, 18:32

На завершення 2019 року , сьогодні, 23 грудня  , двері суду радо відчинилися хлопцям та дівчатам Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №4 , які  відвідали «Урок справедливості».  Гостей зустріла розпорядник суду Марина Загоруйко.  

З її уст учні почули розповідь про судову мантію, нагрудний  знак , богиню правосуддя Феміду та для чого їй  пов’язка на очах, меч і терези. Побачили , що правосуддя здійснюється у спеціально обладнаних залах судових засідань.  Встигли обговорити  структуру суду,  зробити маленьку екскурсію по приміщенню суду  , побачити архів, кабіну для тримання підсудних, кабінети працівників. Учням цікаво було дізнатися про сайт Полонського районного суду на веб-порталі судової влади та офіційну сторінку суду в соціальних мережах Facebook.

А найбільше емоцій у школярів викликало  особисте спілкування із вершителем правосуддя Надією Горгулько, суддею Полонського районного суду. На запитання судді діти давали змістовні відповіді про  те, що головним законом України є  Конституція, що Верховна Рада України приймає закони , а суд лише суворо дотримується їх виконання. На прикладах  цивільних  та кримінальних  справ  розповіла, як у суді вирішуються суперечки між людьми,   про те, як стати суддею, про цікаві і складні справи. У молодих людей було багато запитань: «Чи складно судді приймати рішення? ”, «Які справи є найскладнішими», «Яку кількість справ суддя розглядає за рік?»  і на всі вони  отримали змістовні  відповіді.

 

Наставник та учні дякували за змістовну зустріч. А на заверешення заходу школярі отримали   диплом  про участь у Всеукраїнській  акції «Урок справедливості».

  #арссу#справедливці, @Клуб'"Справедливці"

 

Прес-служба Полонського районного суду.