flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконне поводження з ручними гранатами двоє полончан потрапили за грати

13 серпня 2019, 11:04

Полонський районний суд виніс вирок двом чоловікам, яким інкримінують незаконне поводження з бойовими припасами – частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України. 37-річному чоловіку, який має судимість за цією ж статтею, призначили 3 роки 6 місяців в’язниці. Іншому, 47-річному – 3 роки позбавлення волі.

Згідно із вироком, у вересні 2018 року один із чоловіків (молодший) знайшов на території колишнього колгоспу 216 споряджених корпусів ручних наступальних гранат та 31 металеву ємність з 310 уніфікованими підривниками (запалами) ручних гранат. Перевіз їх  до курника у своєму господарстві, далі – вже за допомогою свого знайомого – заховав у полі. У винагороду товариш отримав по 10 одиниць боєприпасів. Обидва обвинувачені боєприпаси збували.

"Приймаючи до уваги, що С. та Ш. скоєно тяжкий злочин, а також враховуючи значну кількість бойових припасів, з якими незаконно поводились обвинувачені, наслідки, котрі можуть настати внаслідок збуту гранат стороннім невстановленим особам…." суд дійшов висновку, що необхідним та достатнім покаранням буде саме позбавлення волі.

Обвинувачених узяли під варту прямо із зали суду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Прес-служба Полонського районного суду