flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Три місяці без водійських прав через відсутній техогляд: Полонський суд покарав порушника ПДР

05 серпня 2019, 17:59

«(…)визнати винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.121 КУпАП та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді позбавлення права керування транспортними засобами на строк три місяці», – таку постанову виніс Полонський районний суд водієві, який вдруге за 2019 рік притягується до адміністративної відповідальності за керування авто без технічного огляду.

Поліцейські зупинили його автомобіль в травні на автодорозі «Київ-Чоп». Як з’ясували, водій, котрого цьогоріч притягували до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов (частина 3 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення), знову їхав автомобілем, який не пройшов техогляд.

Відтак щодо водія правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 121 КУпАП (повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою - третьою цієї статті).

Нагадаємо, пункт 31.3(б) Правил дорожнього руху України – забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством, якщо вони не пройшли обов'язковий технічний контроль (для транспортних засобів, що підлягають такому контролю).

Постанова ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду