flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скинув з велосипеда і вдарив в обличчя: суд у Полонному виніс вирок 24-річному чоловіку, який побив двох жінок

31 липня 2019, 16:33

Полонський районний суд ухвалив вирок 24-річному містянину, який побив  жительку міста та її матір. Чоловіка визнали винним за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження) і призначили йому 200 годин громадських робіт. На користь потерпілих присудили по 5 тисяч гривень моральної шкоди кожній. Урахувавши покарання за попереднім вироком – 4 роки позбавлення волі – остаточно обвинуваченому призначили 4 роки і 25 днів в’язниці.

Лютневого вечора цього року потерпілі проїздили повз обвинуваченого на велосипедах. Той став висловлювати на їх адресу образи, на що отримав зауваження. Наздогнавши молодшу жертву чоловік скинув її з велосипеда і наніс щонайменше 4 удари в обличчя та голову. Мати кинулась на захист доньки, за що теж дістала кілька ударів. Жінки отримали синці та садна, які експерт визначив як легкі  тілесні  ушкодження.

Чоловіка судили учетверте. Цей злочин він вчинив ще того, як отримав 4 роки в’язниці за нанесення інших тілесних ушкоджень, крадіжку та замах на розбій. Таке покарання вже почав відбувати, тож до 4 років йому додали ще 25 днів в’язниці – переведені 200 годин громадських робіт за побиття жінок.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду