flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд затвердив угоду про примирення між потерпілою та обвинуваченим, що вкрав у неї огорожу

25 липня 2019, 12:25

Цьогоріч 18 червня 37-річний полончанин, перебуваючи на території господарства жительки смт Понінка, помітив за будинком металеву огорожу. Переконавшись, що його ніхто не бачить, розхитав і витягнув металеві стовпці та арматуру, зняв 8 погонних метрів алюмінієвої сітки – і сховав усе це там же, на горищі підсобного приміщення.

Такі дії правоохоронці кваліфікували за частиною 1 статті 185 КК України (крадіжка).

У ході досудового слідства обвинувачений та потерпіла уклали угоду про примирення, у якій узгодили покарання – 850 гривень штрафу. Угоду подали на затвердження до Полонського районного суду.

«Судом встановлено, що Д. обґрунтовано обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, який відповідно до ст. 12 цього ж Кодексу є злочином середньої тяжкості. Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнає повністю, цілком розуміє права, визначені ст. 474 ч. 5 п. 1 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст. 473 ч. 1 п. 1 цього Кодексу, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом, та наполягає на затвердженні угоди про примирення», – зазначено у вироку.

Про затвердження угоди просила і потерпіла. Підстав для відмови суд не встановив.

«Укладену 26 червня 2019 року між потерпілою і обвинуваченим угоду про примирення - затвердити. Д. визнати винним за ст. 185 ч. 1 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 грн.», –  ухвалює вирок Полонський районний суд.

Судове рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду