flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд затвердив угоду про примирення між потерпілою та обвинуваченим у крадіжці

07 червня 2019, 15:57

Полонський районний суд визнав винним обвинуваченого у крадіжці, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України), 28-річного жителя с. Варварівка Полонського району та засудив його до 2 років позбавлення волі, звільнивши від реального відбування з випробуванням на 2 іспитових роки.

Про таке покарання домовилися обвинувачений та потерпіла, уклавши угоду про примирення, яку суд затвердив.

«Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам КПК України і КК України, зокрема вимогам ст.65 КК України, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості», зазначає у вироку суддя.

Обвинувачений з призначенням виду і міри покарання погодився та добровільно відшкодував завдані збитки.  

За вироком, в ніч на 11 квітня цього року обвинувачений пішов у, сусіднє зі своїм, село Радісне та виніс з неогородженого подвір’я тамтешньої жительки три рулони по 10 м металевої сітки, які раніше примітив. Сума завданої шкоди склала 1140 грн.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

Прес-служба Полонського районного суду