flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Полонному суд розглядатиме справу щодо громадянки Г., яка вчинила наругу над тілом своєї новонародженої дитини

24 квітня 2019, 14:48

До Полонського районного суду надійшов обвинувальний акт стосовно жительки одного із сіл Шепетівського району, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення , передбаченого ч.3 ст. 135, ч.1 ст. 297 Кримінального кодексу  України (Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу та наруга над тілом померлого).

 У ході підготовчого  судового засідання  по вищевказаному обвинувальному акту суддею було задоволено  клопотання про продовження обраного обвинуваченій запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту , оскільки  на даний час продовжують існувати  ризики переховування Г. від органів досудового розслідування та суду, незаконного впливу на свідків, перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином.

Санкція ч.3 ст.135 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

Розгляд справи призначено на 11 год 30 хв. 10 травня 2019 року.

Пошук  інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 578/643/19.

Інформаційно: 

Органом досудового розслідування інкримінується, що громадянка Г., знаючи про власну вагітність, приховуючи її від оточуючих, не перебуваючи на обліку в медичному закладі  та достовірно знаючи про можливі негативні наслідки та ризики за умов народження дитини без кваліфікованої медичної допомоги, одна, самостійно на початку грудня 2018 року народила живу, доношену, зрілу, життєдатну, без вад розвитку дитину жіночої статі . Загорнувши в рушники та поліетиленові кульки, нехтуючи нормами суспільної моралі, вирішила сховати труп дитини у недіючому приміщенні залізничного вокзалу м. Полонне, залишивши його серед побутового сміття.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  Полонського районного  суду