flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд виніс вирок чоловіку, що вкрав гроші у місцевої підприємиці

16 квітня 2019, 12:01

Полонський районний суд визнав винним жителя м. Полонне за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу  України –  крадіжка чужого майна, поєднана з проникненням у сховище, вчинена повторно, й призначив покарання у виді 5 місяців арешту.

Як встановив суд, вдень 26 серпня 2018 року 28-річний чоловік на ринковій площі м. Полонне зайшов до відчиненого торговельного контейнеру і, доки ніхто не бачив, викрав із сумки власниці 200 доларів США.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. Підтвердили її й інші докази у справі.

 Обираючи покарання, суд взяв до уваги три пом’якшуючі обставини і позитивні характеристики обвинуваченого, «а також урахувавши позицію потерпілої, яка просила не позбавляти П. волі, та дані висновку органу пробації щодо можливості застосування до обвинуваченого покарання не пов’язаного з позбавленням волі, а тому суд вважає за можливе застосувати до П. положення ч.1 ст. 69 КК України та призначити для нього покарання необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів, більш м’яке ніж зазначене у санкції ч.3 ст. 185 КК України, а саме у виді арешту», – зазначає у вироку суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково: частина 1 статті 69 Кримінального кодексу України передбачає, що за наявності кількох обставин, що пом'якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, з урахуванням особи винного суд, умотивувавши своє рішення, може, крім випадків засудження за корупційний злочин, призначити основне покарання, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цього Кодексу, або перейти до іншого, більш м'якого виду основного покарання, не зазначеного в санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цього Кодексу за цей злочин.

Прес-служба Полонського районного суду