flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

34 тис. грн штрафу і понад 3 роки без права сідати за кермо: у Полонному засудили нетверезого водія

09 серпня 2022, 09:14

Полонський районний суд визнав винним 40-річного жителя Шепетівщини у повторному протягом року керуванні автомобілем в стані алкогольного сп’яніння  (ч. 2 ст. 130 КУпАП), оштрафував його на 34 000 гривень та остаточно позбавив права керування транспортними засобами строком на 3 роки 3 місяці 17 днів.

Автомобіль «ВАЗ-2101», за кермом якого він їхав, поліцейські зупинили вдень 28 липня 2022 року в с. Коханівка  Шепетівського району й на місці провели огляд на стан сп’яніння. Результат газоаналізатора «Драгер» – 2,24 проміле.

З результатами тесту водій погодився й у суді підтвердив, що випив перед тим, як сісти за кермо.

Як встановив суд, протягом року він вже притягувався до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, його посвідчення водія вилучено та направлено до ТСЦ у Дніпропетровській області.

Зважаючи, що автомобіль, яким керував правопорушник, йому не належить, суд застосував  стягнення у виді штрафу без конфіскації транспортного засобу.

«Враховуючи те, що [він] вчинив правопорушення повторно, на шлях виправлення не став, суд дійшов висновку накласти на нього адміністративне стягнення, передбачене санкцією ч. 2 ст. 130 КУпАП у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу, а також в силу ч. 3 ст. 30 КУпАП до призначеного стягнення приєднати невідбуту частину стягнення за постановою  Межівського районного суду Дніпропетровської області  від 09 листопада 2021 року», – йдеться у постанові суду.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду