flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скутеристка з Полонного за відмову пройти огляд на тверезість сплатить 17 тис. грн штрафу

14 липня 2022, 10:53

Полонський районний суд визнав водійку скутера винною у відмові від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп'яніння (частина 1 статті 130 КУпАП) та оштрафував її на 17000 гривень.

Патрульні поліцейські зупинили водійку на вул. Лесі Українки у м. Полонне, позаяк скутер "Навігатор", яким вона керувала, був без реєстраційного номера. На відстані почули від жінки запах алкоголю. Проте пройти огляд на тверезість і на місці зупинки, і в медзакладі вона відмовилася.

«… чим порушила вимоги пункту 2.5 Правил дорожнього руху, згідно з якими водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд для визначення стану алкогольного сп’яніння, впливу наркотичних чи токсичних засобів. Такими діями вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП», – зазначає суд.

У судовому засіданні скутеристка зізналася, що того дня вживала алкоголь, про що щиро кається.

За даними поліції, посвідчення водія жінка не має. Тому суд наклав на неї стягнення лише у виді штрафу в розмірі одна тисяча неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба Полонського районного  суду