flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок жительці смт Понінка за крадіжку в умовах воєнного стану

30 травня 2022, 15:03

Полонський районний суд визнав 38-річну мешканку смт Понінка винною у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 Кримінального кодексу України), та призначив їй покарання – 5 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на трирічний іспитовий строк.

За вироком, 16 квітня 2022 року у магазині смт Понінка Шепетівського району обвинувачена помітила на прилавку гаманець. Упевнившись, що за нею ніхто не спостерігає, забрала його. Гроші – дві купюри по 500 гривень – поклала до кишені, а гаманець дорогою викинула у смітник.

Потерпіла розповіла, що свій гаманець забула на касі, розрахувавшись за товар. Зрозуміла це в аптеці, коли не змогла розплатитися за ліки. Одразу повернулася до супермаркету, утім гаманця вже не застала. Причетну до крадіжки виявила охорона магазину після перегляду відео з камери спостереження. Обвинувачену жінка просила суворо не карати.

Суд врахував її думку при визначенні виду й міри покарання, а також те, що сама обвинувачена щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та добровільно відшкодувала завданий збиток.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду