flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заборона перебувати та наближатися на 100 метрів до місця проживання ексспівмешканки: суд видав обмежувальний припис

25 травня 2022, 14:55

Полонський районний суд видав обмежувальний припис у вигляді заходів тимчасового обмеження прав 33-річного жителя м. Полонного, заборонивши йому протягом 3 місяців перебувати та наближатися на відстань 100 метрів до місця проживання колишньої співмешканки.

 «Рішення суду підлягає негайному виконанню», – зауважує суд.

З проханням заборонити ексспівмешканцеві протягом трьох місяців наближатися на відстань ближче 100 м до місця її проживання й перебувати там до суду звернулася жителька м. Полонного. Розповіла, що донедавна мешкала з ним в її будинку. Наразі чоловік живе за іншою адресою, проте постійно нагадує про себе – п’яним вривається до помешкання і чинить домашнє насильство: ображає, принижує, залякує, штовхає, шарпає за волосся, б’є, псує майно. Через це жінка неодноразово зверталася до правоохоронців. Однак, колишній співмешканець на будь-які заходи впливу не реагує.

Суд зазначає, що факти домашнього насильства, яке систематично вчиняє чоловік щодо заявниці, підтверджують, зокрема, дані термінового заборонного припису від 16 березня 2022, постанови суду від 11 січня та 21 березня 2022 року про притягнення кривдника до адміністративної відповідальності за домашнє насильство (частина 2 статті 173-2 КУпАП).

«Врахувавши характер вчинених протиправних дій, ризики їх продовження та вірогідність чергового вчинення ним домашнього насильства, а також нагальну необхідність захисту прав [заявниці] від домашнього насильства, суд приходить до висновку про можливість застосування до кривдника обмежувального припису у вигляді тимчасової заборони строком на три місяці перебувати в місці проживання заявниці та заборони наближатися на відстань ближче ніж на 100 метрів до будинку, що в м. Полонне (…), оскільки дане житло належить заявниці, а сам [кривдник] має інше житло в м. Полонне», – констатує суддя.

Пресслужба Полонського районного суду