flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Замість 51000 – 102000 гривень: суд визначив порушнику ПДР 15-денний строк для сплати штрафу

16 травня 2022, 14:52

Полонський районний суд визнав 34-річного жителя Київщини винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 КУпАП, та оштрафував його на 51000 гривень.

Цю суму правопорушник має сплатити протягом 15 днів від вручення йому постанови про накладення штрафу, а у разі її оскарження – з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. Інакше постанову надішлють для примусового виконання до органу державної виконавчої служби – за таких умов суд постановив стягнути подвійний розмір штрафу – 102000 гривень.

За постановою суду, автомобіль «ВАЗ-2102», за кермом якого був 34-річний житель Київської області, поліцейські зупинили близько 23:00 у смт Понінка. Почувши від водія запах алкоголю, запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння.  Проте той відмовився: й на місці зупинки, й у медзакладі – це підтверджує відео з нагрудної камери правоохоронця.

У суді свою вину у вчиненні правопорушення чоловік визнав повністю.

Як встановив суд, права керувати автомобілем він не мав: торік у серпні Бородянський районний суд Київської області позбавив його водійських прав на 10 років за вчинення аналогічного правопорушення. 

Нагадаємо, відповідальність за частиною 3 статті 130 КУпАП настає за дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

«Враховуючи обставини справи, характер вчиненого правопорушення, ступінь вини, особу порушника, вважаю, що [його] слід визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначити йому покарання в межах санкції цієї статті без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки за [ним] посвідчення водія не значиться, та без оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки, відповідно до даних свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, транспортний засіб марки «ВАЗ 2102» належить [іншій особі]», – йдеться у постанові суду.

Пресслужба Полонського районного  суду