flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф, позбавлення водійських прав й вилучення авто – постанова водієві, якого вдруге за рік притягують до відповідальності за ст. 130 КУпАП

13 травня 2022, 15:49

Полонський районний суд визнав винним жителя Шепетівського району у повторному протягом року вчиненні правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції (ч. 2 ст. 130 КУпАП), наклав на нього стягнення – 34 тисячі гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки та з оплатним вилученням автомобіля.

Автомобіль «ВАЗ 2109», за кермом якого був 29-річний мешканець Шепетівського району, поліцейські зупинили у смт Понінка близько шостої вечора 21 квітня 2022 року. Він погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки за допомогою «Драгера». Результат огляду – 1,03 проміле – засвідчив, що водій нетверезий.

У суді чоловік підтвердив, що перед тим, як сісти за кермо, вживав алкоголь.   

Як встановив суд, посвідчення водія у правопорушника вилучили ще у серпні минулого року – на підставі постанови суду за вчинення ним адмінправопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП.

«Таким чином, суддя вважає, що сукупність наведених доказів свідчить про доведеність винуватості [цього водія] у вчиненні ним правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП», – зазначено у судовому рішенні.  

Пресслужба Полонського районного  суду