flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За лайку й погрози розправою ексдружині житель Полонного тиждень проведе під арештом

12 травня 2022, 10:46

Полонський районний суд визнав винним 56-річного мешканця м. Полонне у повторному домашньому насильстві (частина 2 статті 173-2 КУпАП) й наклав на нього стягнення – 7 діб адміністративного арешту.

Як встановив суд, увечері 25 квітня 2022 року у Полонному місцевий житель нецензурно лаявся й погрожував фізичною розправою колишній дружині. Як наслідок – її психічному здоров’ю могла бути завдана шкода.

У судовому засіданні потерпіла розповіла, що через погрози й лайку нетверезого колишнього чоловіка, котрий не реагував на зауваження й ображав її при доньці, змушена була викликати поліцію.

Чоловік у суді визнав, що п’яним посварився з ексдружиною, у чому щиро розкаюється.

До адміністративної відповідальності за статтею 173-2 КУпАП (домашнє насильство) 56-річного полончанина суд притягує не вперше: у липні минулого року домашнього кривдника оштрафували на 340 гривень, а у квітні цього року – на 640 гривень.  

«Враховуючи характер вчиненого правопорушення, наслідки що настали, ступінь його вини та відношення до вчиненого, дані про особу порушника, а саме, що він двічі протягом року вчиняв домашнє насильство відносно колишньої дружини, за що був притягнутий до відповідальності, зловживає алкоголем, сімейний та матеріальний стан, думку потерпілої, суддя обирає стягнення у виді адміністративного арешту», – йдеться у постанові суду.

Пресслужба Полонського районного суду