flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, що побив вікна в адмінбудівлі у Воробіївці, 3 місяці буде під арештом: суд визнав його винним у хуліганстві

28 травня 2021, 09:48

Полонський районний суд визнав винним 57-річного обвинуваченого у хуліганстві (ч. 1 ст. 296 КК України) та призначив йому покарання у виді 3 місяців арешту.

За вироком, серед дня 25 березня 2021 року у с. Воробіївка Шепетівського району біля адмінбудівлі Воробіївського старостинського округу місцевий житель помітив старосту, котра з працівником прибирала прилеглу територію. З надуманих причин, нецензурно лаючись, він почав з’ясовувати стосунки з посадовицею, погрожуючи пошкодженням адмінбудівлі.

Опісля взяв дерев’яну палицю та побив в установі 7 шибок. Унаслідок – її діяльність була припинена.

«В результаті хуліганських дій К. завдав Воробіївському старостинському округу Полонської міської об’єднаної територіальної громади матеріальних збитків на загальну суму 964,66 грн», – зазначено у вироку суду.

Обвинувачений під час дізнання подав заяву про свою згоду з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні, за відсутності учасників судового провадження.

Призначаючи покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, мотиви й причини скоєння, дані про особу обвинуваченого, його сімейний та матеріальний стан, обставини, що пом’якшують покарання, – щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданого збитку, відсутність обставин, які обтяжують покарання.

«З урахуванням викладеного, а також враховуючи, що обвинувачений не працює, а відтак не має постійного доходу, суд приходить до висновку про необхідність призначення покарання, необхідного й достатнього для його виправлення та попередження нових злочинів у виді арешту», – ідеться у вироку.

Пресслужба Полонського районного суду