flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд затвердив угоду про примирення: за травми очевидцю конфлікту, що захистився за жінку, обвинувачений сплатить штраф

05 квітня 2021, 11:53

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілим та обвинуваченим, визнав останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я), та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 гривень.
Як встановив суд, 30 січня 2021 року близько 23:40 у Полонному поблизу місцевого кафе-бару обвинувачений в ході словесного конфлікту з жінкою почав шарпати її за верхній одяг. Очевидець тих подій, заступившись, зробив зауваження кривднику. Той обурився втручанням і кинувся з кулаками на чоловіка. Коли потерпілий упав, він сів верхи і хаотично далі наносив численні удари кулаками по обличчю.
У побитого медики діагностували багатоуламковий перелом кісток носа, синці і садна на обличчі й руці, які за своїм характером належать до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.
Утім, обвинувачений і потерпілий дійшли компромісу – уклали угоду про примирення, яку подали на затвердження суду.
Переконавшись, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, її умови відповідають вимогам закону, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості і обвинувачений погодився на узгоджену міру і вид покарання, суд дійшов висновку, що підстав для відмови в затвердженні угоди немає.
«Узгоджене сторонами угоди покарання відповідає загальним правилам призначення покарань, передбаченим Кримінальним кодексом України», – констатує суд.


Пресслужба Полонського районного суду