flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок 20-річному мешканцю Полонного за заподіяння травм двом одноліткам

24 листопада 2020, 08:29

Полонський районний суд визнав винним 20-річного жителя м. Полонне у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) та частиною1 статті 122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) і призначив остаточно покарання у виді обмеження волі на строк 3 роки. Проте, звільнив від його відбування з іспитовим строком на 2 роки і 6 місяців, поклавши на нього обов’язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Також суд частково задовольнив цивільні позови двох потерпілих, стягнувши з обвинуваченого на їх користь загалом 23 783 гривні – на відшкодування моральної і матеріальної шкоди, та 30 тисяч гривень – витрат на правову допомогу.

За вироком, близько опівночі 24 серпня 2018 року в Полонному на території міського пляжу між двома молодиками виник конфлікт, що переріс у бійку. Обоє відпочивали в різних компаніях, тож розбороняти опонентів кинулися друзі з обох сторін. Серед них – обвинувачений, котрий обурившись втручанням у розбірки сусідньої компанії, вдарив кулаком в обличчя спочатку одного юнака, що стояв поруч, потім іншого. 

За висновками медичних експертів, молодий чоловік кулаком вибив зуба одному потерпілому (легке тілесне ушкодження), іншому – зламав щелепу і два зуби (тілесне ушкодження середнього ступеня  тяжкості, як таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я).  

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину, пояснивши, що лише по одному разу вдарив хлопців, більше їх не зачіпав. Заявлений цивільний позов визнав частково – в частині відшкодування витрат на лікування.

Визначаючи підсудному вид та міру покарання, суд, серед іншого, врахував, що він «раніше до відповідальності не притягався, позитивно характеризується за місцем проживання, є особою молодого віку, висловив жаль з приводу скоєного, а за даними висновку органу пробації не є потенційно небезпечним, заслуговує на покарання не пов’язане з позбавленням волі, або звільнення від відбування покарання з випробуванням, думку потерпілих».

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду