flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у розбійному нападі носитиме електронний браслет: Полонський суд відправив його під домашній арешт

11 листопада 2020, 14:16

Полонський районний суд частково задовольнив клопотання слідчого про обрання підозрюваному у вчинені злочину, передбаченого частиною 2 статті 187 КК України, «Розбій», запобіжного заходу у виді тримання під вартою – обрав йому запобіжний захід, але у виді домашнього арешту на 60 діб. Ухвала діятиме до 9 січня 2021 року.

Молодого чоловіка поліцейські затримали 8 листопада 2020 року (відповідно до статті 208 КПК України). За версією слідства, він разом із невстановленою особою домовився вчинити розбійний напад: того дня близько 8 ранку в Полонному вони розпилили сльозогінний газ в обличчя потерпілому – і вирвали з рук сумку, завдавши тому матеріальної шкоди на майже 80 тисяч гривень.

Слідча суддя вважає, що в цій справі найбільш дієвим заходом процесуального примусу попереджувального характеру, застосованим до підозрюваного, може бути цілодобовий домашній арешт, із покладенням на нього обов'язків: прибувати до слідчого та суду за першою вимогою; не відлучатися цілодобово з місця проживання без дозволу слідчого та суду; повідомляти слідчого та суд про зміну свого місця проживання; здати на зберігання документи, які дають право в’їзду та виїзду за межі України; носити електронний засіб контролю.

Суд звертає увагу, що підозрюваний не судимий, має постійне місце проживання, одружений, виховує малолітнього сина, позитивно характеризується за місцем свого проживання, а відповідно має міцні соціальні зв’язки, частково відшкодував шкоду потерпілому.

На думку слідчої судді, немає підстав вважати, що підозрюваний буде продовжувати злочинну діяльність, переховуватися від органів досудового розслідування, зможе негативно впливати на свідків, потерпілого, а прокурор та слідчий не навели вагомих доказів того, що при застосуванні до нього іншого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, не можна буде забезпечити виконання слідчим процесуальних рішень.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Полонського районного суду