flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60 діб під вартою: Полонський суд обрав запобіжний захід підозрюваному в зґвалтуванні

11 листопада 2020, 10:59

Полонський районний суд задовольнив клопотання слідчого: застосував щодо підозрюваного у зґвалтуванні запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 діб. Ухвала діятиме до 6 січня 2021 року включно.

«Оскільки (він) підозрюється у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років, тому на підставі п.4 ч.2 ст.183 КПК України, з урахуванням доведених слідчим та прокурором ризиків, передбачених ст.177 КПК України, а також з урахуванням тілесних ушкоджень, завданих для потерпілої, перебування потерпілої на стаціонарному лікуванні в доопераційному та післяопераційному періоді, обставин, передбачених ст.178 КПК України, вважаю за можливе при постановленні ухвали про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не визначати розмір застави у даному кримінальному провадженні», – зазначає в ухвалі слідча суддя.

За даними досудового розслідування, 8 листопада 2020 року раніше судимий житель села Полонського району напав на свою сусідку в неї на подвір’ї, кілька разів вдарив та заволік в сарай, де зґвалтував.

Того ж дня поліцейські затримали підозрюваного відповідно до статті 208 КПК України. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 152 КК України (зґвалтування).

На думку слідчої судді, докази та обставини, на які посилаються слідчий і прокурор, дають достатні підстави вважати, що чоловіка обґрунтовано підозрюють у вчиненні інкримінованого злочину, перебуваючи на волі він може переховуватись від органів досудового розслідування, усвідомлюючи неминучість покарання за вчинення злочину у виді позбавлення волі на строк до 6 років, незаконно впливати на свідків, а також перешкоджати іншим чином розслідуванню даного провадження.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Полонського районного  суду