flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

👩‍⚖️ Місцеві загальні суди Хмельницької області обрали делегатів на XVIII з’їзд суддів України

06 листопада 2020, 16:20
Сьогодні судді місцевих загальних судів Хмельниччини на спільних зборах обрали двох делегатів на XVIII черговий з’їзд суддів України.
Відповідно до рішення Ради суддів України №59 від 8 жовтня 2020 року внесено зміни до розрахунку кількості делегатів на з’їзд суддів України – тож число делегатів від місцевих загальних судів Хмельницької області збільшено на одного (6 замість 5 суддів).
©️ "Ми зробили це з урахуванням того, що Президент України підписав низку Указів про призначення суддів, а це означає, що новопризначені судді стали повноправними учасниками суддівського самоврядування і їхній голос має прозвучати під час суддівського форуму", – зазначив Голова Ради суддів України Богдан Моніч.
 
Окрім цього, суддя Інна Федорук, котру обрали делегатом з’їзду на Спільних зборах суддів місцевих загальних судів Хмельницької області, що відбулися 12 червня 2020 року, обрана головою Городоцького районного суду, тому не може бути делегована на з’їзд.
Тож сьогодні судді обрали одного кандидата на виконання рішення РСУ та переобрали суддю, що очолила районний суд. Відтак місцеві загальні суди загалом делегують до найвищого органу суддівського самоврядування шістьох суддів:
✅ Світлану Бурку, суддю Хмельницького міськрайонного суду;
✅ Романа Пашкевича, суддю Ізяславського районного суду;
✅ Ігоря Ходоровського, суддю Летичівського районного суду;
✅ Володимира Цішковського, суддю Старокостянтинівського районного суду;
✅ Анну Павлову, суддю Волочиського районного суду;
✅ Ігоря Огородніка, суддю Шепетівського міськрайонного суду.
Наразі на порядок денний ХVІІІ з’їзду суддів України винесено питання: призначення судді Конституційного Суду України; обрання Ради суддів України; заслуховування звіту Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів; стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів; інформація Голови Державної судової адміністрації України про її діяльність; питання "Про обрання членів Вищої ради правосуддя".
Нагадаємо, запланований на квітень 2020 року ХVІІІ з’їзд суддів України було відкладено на невизначений час через запровадження карантинних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби. Відповідно до рішення Ради суддів України № 59, ХVІІІ з’їзд суддів України відбудеться 8-10 грудня 2020 року в Києві.
 
Від Полонського районного суду участь у зборах суддів приймала суддя Горгулько Надія Анатоліївна.
 
 
 
Пресслужба Полонського районного суду