flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок проведення іспиту

10 лютого 2017, 15:49

 Порядок проведення конкурсу

на зайняття вакантних посад державної служби категорії «В»

 

1.                Рішення про оголошення конкурсу та умови проведення конкурсу на заміщення вакантної (тимчасово вакантної) посади надсилається керівником апарату суду до Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях в електронній формі.

2.                Інформація про оголошення конкурсу оприлюднюється на сайті Нацдержслужби та сайті Полонського районного суду у розділі Вакансії.

3.                Строк подання документів для участі у конкурсі розраховується з дня оприлюднення інформації  на сайті Нацдержслужби – не менше 15 та більше 30 календарних днів. (визначається у кожному випадку окремо).

4.                Конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців категорії «В» проводить у 2 етапи: у формі та тестування та співбесіди.

5.                Кандидати, документи яких пройшли перевірку та відповідають вимогам законодавства, проходять тестування.

6.                Тестування проходить у присутності не менш як двох третин членів конкурсної комісії.

7.                Тестування проводить з метою визначення рівня знань законодавства на знання Конституції України, законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства та знання спеціального законодавства.

8.                Одне завдання включає 40 тестових питань, які обираються для кожного учасника тестування автоматично із загального переліку питань, що включає не менш як 100 питань на знання кожного із зазначених видів законодавства.

9.                Перелік тестових питань затверджується Нацдержслужбою разом з Мінюстом та оприлюднюється на її офіційному веб-сайті. Варіанти відповідей на тестові питання оприлюдненню не підлягають.

10.           Тестування складається державною мовою.

11.           Перед проходженням тестування кожен кандидат пред’являє паспорт або документ, який посвідчує особу.

12.           Під час проведення тестування його учасникам забороняється користуватися додатковими електронними приладами (крім випадків, коли використання додаткових електронних приладів становить розумне пристосування), підручниками, навчальними посібниками, іншими матеріалами, а також спілкуватись один з одним. У разі порушення зазначених вимог кандидат відсторонюється від подальшого проходження конкурсу, про складається відповідний акт, який підписується присутніми членами конкурсної комісії.

13.           Питання для кожного учасника тестування обираються автоматично з переліку питань. Кожне питання повинно передбачати чотири варіанти відповіді, один з яких є правильним.

14.           Загальний час для проходження тестування повинен становити не більше 40 хвилин.

15.           Кандидат може відповідати на питання послідовно або в довільному порядку. Кандидат має можливість помітити питання, щоб повернутися до нього пізніше і ще раз подумати над відповіддю. Поки складання тесту не завершено по вказівці слухача або після закінчення відведеного часу, слухач може змінювати і редагувати свої відповіді на всі питання. У списку питань кандидат може проглянути стан кожного з питань (поля Позначити і Помічений) і при необхідності перейти до будь-якого з питань тесту. Список питань відображається автоматично, коли кандидат закінчив відповідати на питання, а крім того може бути виведений на екран у будь-який момент при відповіді на питання тесту – за допомогою кнопки Питання. Щоб перейти до певного питання тесту, клацніть маркер в полі Перейти шуканого питання.

16.           Якщо час тестування витік, тест завершить автоматично.

17.           Щоб завершити тестування і проглянути звіт, клацніть кнопку Закінчити.

18.           У кандидата є можливість ознайомитись з результатами натиснувши на кнопку Результати.

19.           Після закінчення часу, відведеного на складення тестування, проводиться автоматичне визначення результатів тестування програмним забезпеченням.

20.           Для визначення результатів тестування використовується така система:

2 бали виставляється кандидатам, які відповіли правильно на 32 питання тестового завдання і більше;

1 бал виставляється кандидатам, які відповіли правильно на 24-31 питання тестового завдання;

0 балів виставляється кандидатам, які відповіли на 23 і менше питань тестового завдання.

21.           Кандидати які не пройшли тестування до співбесіди не допускаються.

22.           Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та відповідних посадових обов’язків.

23.           Визначення остаточних результатів конкурсу здійснюється у балах як середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок.

24.           Кандидат може ознайомитись із своїми результатами оцінювання за письмовим зверненням до конкурсної комісії.

 

25.           Результати конкурсу оприлюднюються не пізніше ніж протягом 45 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення такого конкурсу.