flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Суд – це не забава ". Враження школярів від екскурсії по Полонському районному суду

21 листопада 2019, 15:40

Сьогодні до суду завітали гості –  учні  9-го класу та вчитель Полонської ЗОШ І-ІІ ступенів №6.  Емоції від відвідин  – лише позитивні.  

 

 Від прес-секретаря Валентини Бобрівник учні почули розповідь про судову мантію, нагрудний  знак , богиню правосуддя Феміду та для чого їй  пов’язка на очах, меч і терези. Побачили , що правосуддя здійснюється у спеціально обладнаних залах судових засідань.  Встигли обговорити  структуру суду,  зробити маленьку екскурсію по приміщенню суду  , побачити архів, кабіну для тримання підсудних, кабінети працівників.

 

На півгодини школярі стали  суддями, позивачами й відповідачами,свідками, розпорядником суду , представником позивача,  щоправда, не справжніми – а героями з відомого мультфільму «Маша і ведмідь». В ролі казкових персонажів у грі «Суд мудрого Лева» вони змогли відчути , що судовий розгляд має свої чіткі правила, побачили де  сидять судді, секретар судового засідання та інші сторони по справі.  І завершується суд ухваленням судового рішення, яке має вирішити спір між сторонами, в нашому випадку – мировою угодою.

 

 А найбільше емоцій у школярів викликало  особисте спілкування із вершителем правосуддя. Марія Дідек , суддя Полонського районного суду, на прикладах  цивільних  та кримінальних  справ  розповіла, як у суді вирішуються суперечки між людьми,   про свій шлях до суддівства, про цікаві і складні справи. У молодих людей було багато запитань: «Чи складно судді приймати рішення? ”, «Які справи є найскладнішими», «Яку кількість справ суддя розглядає за рік?»  і на всі вони отримали відповіді.

За відгуками самих учнів проведений час у суді  пройшов цікаво і пізнавально.

Педагог-організатор школи  Анжела Будник відзначила, що живе спілкування із працівниками судової гілки влади  зацікавлює учнів і справляє позитивний влив на формування їх правосвідомості.

 

Прес-служба Полонського районного суду