flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадськості!

24 травня 2017, 10:01

        Полонський районний суд Хмельницької області повідомляє, згідно штатного розпису в суді є  в наявності  чотири посади суддів.  Станом на 08  червня 2017 року правосуддя в нашому  суді здійснюється одним  суддею . У двох   суддів  Полонського суду Хмельницької області закінчились повноваження у зв’язку із закінченням 5-річного терміну обрання на посаду судді вперше, через це вони не можуть здійснювати судочинство. З 10 лютого 2017 року  у зв’язку із звільненням судді у відставку є наявна одна вакантна посада судді.

       Враховуючи усі вищевказані обставини,  в Полонському районному суді Хмельницької області склалася складна ситуація – суттєво виросло навантаження на одного  працюючого  суддю, в провадженні якого станом на 08 червня 2017 року знаходиться 1250  справ різних категорій  , із них 695 -розглянуто. 

      Така ситуація не тільки в Полонському районному суді, а й в інших судах області  і взагалі по Україні.

      Для порівняння наводимо приклад, що в Канаді суддя місцевого суду не може розглянути більше 200 справ на рік, і це закріплено законодавчо.

      Отже , із наведених  об’єктивних причин , можна зробити висновок:  суддя не має можливості у строки, визначені Законом, здійснити розгляд справ. Деякі із справ вимушено призначаються уже на жовтень-листопад  2017 року.

     Тому прохання до  громадян, які звертаються до суду, відноситись до ситуації, яка склалась у суді,  з розумінням.


 

                                                                                                                                 Прес-служба суду Полонського районного суду