flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міліціонери упустили Мельника через плутанину в обов'язках

01 жовтня 2013, 09:03

Співробітник міліції Києво-Святошинського райвідділу, який чергував в ніч втечі екс- ректора податкової академії Петра Мельника,  як тільки дізнався про зняття браслета, відразу ж повідомив про цей факт колегам з Ірпінського райвідділу. Про це йдеться у висновку внутрішнього службового розслідування генштабу МВС, яке було оприлюднене в ефірі програми "Факти тижня" на телеканалі ICTV.

Згідно з документом, отримавши сигнал, Василь Вдовиченко повідомив колегам з Ірпінського райвідділу про зняття браслета. Далі мав діяти вже місцевий міліціонер Микола Бедрій, пишуть Коментарі.

"Бедрій о 21:57 подзвонив черговому Ірпінського міськвідділу міліції, щоб ще раз з'ясувати характер отриманого сигналу і місце знаходження підконтрольної особи, після цього запропонував Вдовиченку самому зв'язатися з підконтрольним обличчям" , - сказано в сюжеті. У результаті з Мельником або з його родичами ніхто так і не зв'язався.

Вдовиченко не подзвонив Мельнику, мотивуючи це незнанням порядку здійснення такого зв'язку, і тим, що протягом дня зв'язок з Мельником підтримувалася виключно через Бедрія.

За словами обвинуваченого міліціонера, в обов'язки чергового райвідділу входив тільки прийом від громадян заяв про злочини, для контролю за сигналами електронних браслетів стеження існує окрема посада.

Однак, як стало відомо, насправді окремої людини, яка повинна була стежити за сигналом з браслета, в черговій частині Ірпеня немає.

Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня в своєму робочому кабінеті при отриманні хабара. 7 серпня на екс-ректора, якому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, наділи електронний браслет. Однак Мельник зняв браслет і зник. Після чого він був оголошений в міжнародний розшук на території 190 країн - членів Інтерполу. Пізніше стало відомо, що Мельник знаходиться в США.

Прокуратура Київської області завершила досудове слідство у справі проти двох посадових осіб органів внутрішніх справ, які не змогли запобігти втечу Мельника, і передала до суду обвинувальний висновок. Міліціонери звинувачуються у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України, тобто у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Самі підсудні своєї вини не визнають.