flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Україні створено робочу групу ДСА з питань надзвичайних ситуацій

19 серпня 2017, 13:41

  15 серпня 2017 року відбулась зустріч з питань забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій в суді в режимі відеоконференції.

 

  Відеоконференція була проведена спільно з українсько-канадським проектом «Підтримка судової реформи в Україні».

 

  Робочу групу з питань забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій в суді склали керівники апаратів судів із Запорізької, Хмельницької, Івано-Франківської та Одеської областей під керівництвом Державної судової адміністрації України. До складу робочої групи ввійшла також і керівник апарату Київського районного суду м. Одеси Федак Світлана Іванівна.

 

  Захід було проведено з метою:

інформування учасників робочої групи ДСА про досвід судів Канади щодо дій в надзвичайних ситуаціях та відновлення роботи суду;

обговорення підтримки, яку може надати українсько-канадський проект «Підтримка судової реформи в Україні»;

обговорення подальших напрямків роботи робочої групи.

 

 Передбачається, що робоча група здійснить аналіз чинних правових документів, якими регулюються питання дій працівників суду під час надзвичайних ситуацій, та здійснить розробку положень, яких не вистачає для належного реагування на надзвичайні ситуації.

 

 За результатами зустрічі учасники розподілили обов’язки щодо розробки зазначених документів, відповідно до найпоширеніших випадків надзвичайних ситуацій.

 

Учасники групи домовились, що і надалі будуть здійснювати комунікацію, обмін та узагальнення документів.