flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Шепетівщини, що повідомив органи поліції про завідомо неправдиве замінування банківських установ, уклав угоду зі слідством

20 жовтня 2023, 12:08

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, що вчинив кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 259 КК України, яке виразилось у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Визнав останнього винним в інкримінованому злочині та призначив узгоджене сторонами покарання – 3 роки ув’язнення зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на 1рік 6 місяців   іспитового строку.

В серпні місяці понінківчанин, перебуваючи в Полонному, вирішив повідомити органи поліції про завідомо неправдиве замінування банківських установ, зокрема  відділення АТ КБ «ПриватБанк» та АТ «Ощадбанк». Обвинувачений достовірно знав та усвідомлював, що поширена ним інформація є неправдивою та розумів, що таке повідомлення створить обстановку страху у населення, порушить громадську безпеку,  але все таки зателефонував на лінію екстреного виклику «102».

Проведеними слідчо-оперативними діями поліції, обстеженнями банківських установ,  замінування не підтвердилося.

Під час досудового слідства прокурор та підозрюваний у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК Кримінального кодексу України, уклали угоду про визнання винуватості. Сторони погодили кваліфікацію дій та покарання ,  під час судового провадження просили суд затвердити укладену угоду. Захисник обвинуваченого  теж не заперечував щодо укладення угоди про визнання винуватості та призначення його підзахисному узгодженого покарання.

Суд переконався, що угода про визнання винуватості відповідає вимогам закону й дійшов висновку про можливість її затвердження.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

 

Пресслужба Полонського районного  суду