flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив угоду про визнання винуватості у справі незаконного придбання, виготовлення та зберігання наркотиків

30 травня 2023, 11:05

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою, яка вчинила кримінальне правопорушення, що виразились у незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України), визнав її винною в інкримінованому  злочині та призначив узгоджене остаточне покарання – у виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн.

За вироком,  на пустирі поряд з залізничною  дорогою в м. Полонне, жінка виявила два кущі рослини коноплі, які зірвала та принесла до місця свого проживання . Упродовж жовтня 2022 року – січня 2023 року в  квартирі за місцем проживання зірвані рослини коноплі висушила та подрібнивши їх вживала в особистих цілях, тим самим незаконно виготовила та зберігала наркотичний засіб.

29 березня 2023 року під час санкціонованого обшуку її квартири правоохоронці виявили та вилучили речовину рослинного походження загальною масою 284, 38022 г, яка згідно висновку експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачена уклали угоду про визнання винуватості, за якою жінка повністю визнала свою вину та погодилася на покарання,  а саме у виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн.

Підписанти угоди просили суд її затвердити.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, відповідає вимогам закону й дійшов висновку про можливість її затвердження.

Пресслужба Полонського районного суду