flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водій, який пред’явив поліцейським підроблене водійське посвідчення (фальшивку) – покараний судом

31 січня 2023, 11:42

Полонський районний суд виніс вирок  46–літньому жителю одного із сіл Шепетівського району, який керував автомобілем з підробленим водійським посвідченням. Керуючи в стані алкогольного сп’яніння чоловік, був зупинений  працівниками поліції, які при перевірці і виявили фальшивку. Чоловіка судили за використання завідомо підробленого документа.

16 листопада 2022 року вечірньої пори  водій, керуючи автомобілем марки «ВАЗ» моделі «2101», після зупинки працівниками поліції на їхню вимогу, надав для перевірки посвідчення водія, яке не відповідає бланкам встановленого зразка, тобто є підробленим. Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

В судовому засіданні було встановлено, що обвинувачений через інтернет у жовтні місяці  замовив виготовлення фальшивого посвідчення водія за грошову винагороду 8000 грн., надавши свої особисті дані та фото. Підроблене посвідчення водія із правом керування транспортними засобами категорії «В» він  отримав поштовим зв’язком через «Нову пошту», що прибуло з міста Херсону. Вину свою визнав повністю.

Прокурор та обвинувачений за участі адвоката уклали угоду про визнання винуватості та узгодили покарання. Своїм вироком  суд затвердив дану угоду, визнав винним громадянина та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесят) грн.

Також чоловік має сплатити понад 755.12 грн. процесуальних витрат, пов’язаних із залученням експерта для проведення експертизи вилученого документа.

Вирок набрав законної сили.

 

Пресслужба Полонського районного суду